Gelukkig is er goed contact tussen de gynaecoloog in Terneuzen en Dr. in Gent. We kunnen de volgende dag al terecht voor controle. Ze bevestigd wat de gynaecoloog in Terneuzen heeft gezien en dat er inderdaad een groeiverschil tussen de baby’s is. Ze zijn nu 15,5 week oud.

Ze legt ons uit waardoor dit groeiverschil ontstaat, namelijk dat de baby’s de placenta delen. Hoe die verdeling onderling is kunnen ze niet zien. Er is ook geen behandeling die dit kan verbeteren. Ook legt ze uit wat de gevolgen van dit groeiverschil kunnen zijn. In het gunstigste geval groeit de kleinste bij en wordt ze net zo groot als de andere baby. Het kan ook zijn dat het groeiverschil stabiel blijft. In het slechtste geval overlijdt 1 van de baby’s, waardoor de andere ook kan overlijden. Dit type tweeling is erg onvoorspelbaar. Ze wil ons in ieder geval de komende weken terug zien om te kijken hoe de situatie verloopt.

Dit is best wel heftig nieuws, wat we even op ons gemak moeten verwerken. Ook kregen we te horen dat het twee meisjes zijn, wat Peter al de hele tijd dacht.

Tags: monochoriale diamniotische tweeling

Geef een reactie