Vandaag onze 10e echo gehad, de meisjes zijn bijna 22 weken oud. De Dopplermetingen waren weer in orde, situatie is nog steeds stabiel. Het grootste meisje weegt nu rond de 520 gram en het kleinste meisje rond de 360 gram. Het verschil wordt langzaam iets groter, maar ze blijven beide binnen de groeicurve zitten.

Het gesprek met de kinderarts was zoals verwacht. In principe raden zij aan om voor 26 weken geen behandeling te starten bij kindjes die dan geboren worden. De kans op complicaties is groot, meer dan 95%. Ook zullen er op latere leeftijd pas complicaties aan het licht komen, waar geen cijfers van bekend zijn. Dit wordt helaas nog niet goed genoeg opgevolgd. Wil je de behandeling starten als je kindje voor 26 weken geboren wordt? Daar moet je toch over nagedacht hebben voor als het moment eventueel daar komt. Ook als ze na 26 weken geboren worden blijft de kans bestaan dat ze complicaties oplopen. Er wordt op zo’n moment steeds met ouders en kinderarts besproken wat de opties zijn om samen een beslissing te nemen.

Tags: monochoriale diamniotische tweeling

Geef een reactie