Vanmorgen weer controle gehad in Terneuzen. Gelukkig met positief resultaat, weer een stabiele week achter de rug. Beide gegroeid binnen de gemiddeldes van de groeicurve. En 6 stabiele controles achter elkaar. Voor ons is het nog minimaal 5 weken, voordat de meisjes levensvatbaar zijn. Dus het aftellen begint, hoewel het elke week spannend blijft. Want de kans blijft aanwezig dat de situatie plotseling toch veranderd.

Hieronder zie je een paar foto’s van wat ze nu exact meten met de Doppler, namelijk de doorstroming van het bloed. De doorstroming meten ze in de hersens en bij de placenta. Links is de meting van het grootste meisje, een goede regelmatige flow. Rechts is de meting van het kleinste meisje, daar zie je duidelijk soms een dipje naar de 0-lijn. Dit noemt onze Dr. ook wel intermittent block. Dit dipje hoort er eigenlijk niet, maar zolang het stabiel blijft en de groei goed genoeg zijn er geen ernstige problemen. Wel is dit dus een van de redenen waarom de zwangerschap zo onvoorspelbaar is. Er is ook geen behandeling voor, om dit beter te verdelen. Moeder natuur heeft bepaald hoe dit via de placenta is verdeeld.

Doppler grote Doppler kleine

Tags: monochoriale diamniotische tweeling

Geef een reactie