Vandaag onze 12e echo gehad, door vakanties is het nu een maand geleden dat onze vaste Dr. in Gent de meisjes gezien heeft. Dus we waren erg benieuwd wat ze er van vond, of ze goed gegroeid waren etc.. Ze zijn nu ook 24 weken oud, op de grens van levensvatbaarheid. Tijdens de echo heeft de Dr. gezien dat het kleinste meisjes bijna geen vruchtwater meer heeft. Te weinig vruchtwater kan er op duiden dat de baby niet voldoende voeding binnen krijgt. Dit kan grote gevolgen hebben. Voorheen was het vruchtwater bij beide meisjes steeds goed, zo zie je maar dat het erg onvoorspelbaar is. De Dr. wilde ons graag doorverwijzen naar het UZ in Leuven om daar een Prof. nog eens te laten kijken. Als ze contact gehad hebben, ging ze ons terug bellen.

De volgende dag werden we om 10.00 uur opgebeld door de Dr. uit Gent. We krijgen te horen dat we onmiddellijk terecht kunnen in het UZ Leuven. De Dr. zei dat we rekening moeten houden met het eventueel opgeven van de kleinste baby, om de overlevingskans van de grote baby te vergroten. Alle risico’s die ons al eerder verteld waren blijven vanachter in je hoofd zitten tijdens de zwangerschap. Alleen nu komt het opeens wel heel erg dichtbij dat je misschien keuzes moet gaan maken die je niemand toewenst.

Tags: monochoriale diamniotische tweeling

Geef een reactie