De Prof. uit Leuven en de Dr. in Gent hebben telefonisch contact gehad met elkaar en besloten dat we vandaag weer in Gent terug moeten komen op controle. Vandaag ziet gelukkig alles er nog goed uit op de echo. Heel vreemd wat er vorige week gebeurd is, niemand kan het verklaren. Onze meiden liggen niet veel stil, dus soms is het wat lastig om goed te meten. Misschien dat we daardoor vorige week het vruchtwater niet goed gezien hebben. Inmiddels zitten we op 25,5 week. De grootste weegt nu rond de 900 gram en de kleinste 630 gram. We spreken af om elke week twee keer langs te komen voor een echo. We hebben nog een kleine rondleiding gehad op het verloskwartier en de materniteit afdeling. Dat is wel fijn om even te weten hoe het er daar aan toe gaat. Ook hebben we gevraagd hoeveel van dit soort tweelingen ze per jaar in het UZ Gent krijgen. Dat staat nu op ongeveer 80/90, waarvan twee a drie per jaar met een groeiverschil en intermittent block zoals onze meiden. Als je dit dan te horen krijgt, denk je echt van woow dat is echt heel weinig en het is niet gek dat er weinig informatie over te vinden is. Daarom willen we graag ons blog delen en meedoen aan de studie in Leuven. Wie weet kunnen er later meer mensen mee geholpen worden.

Tags: monochoriale diamniotische tweeling

Geef een reactie